Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı

Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü’nde yer alan ve Sınıf Öğretmenliği Lisans programını yürüten bir anabilim dalıdır. Anabilim dalında 2018 yılında YÖK tarafından güncellenen Sınıf Öğretmenliği Lisans Programı uygulanmaktadır ve bu program ilk mezunlarını 2021-2022 öğretim yılında vermiştir.

Sınıf Öğretmenliği Lisans Programının amacı; Sınıf eğitimi alanında temel disiplinlere ait güçlü bir alan bilgisine sahip, 1-4.sınıf öğrencilerinin gelişimsel özelliklerine ve bireysel farklılıklarına uygun eğitsel uygulamalar yapabilen, öğrencilere okuma-yazma öğreten ve dil becerilerinin gelişimine hizmet eden, bilimsel bakış açısıyla ve teknolojiyi eğitsel uygulamalarında kullanabilen,  öğretmenlik bilgi ve becerisini, toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerleri göz önünde bulundurarak kullanabilen, çağdaş, demokratik tutum ve değerlere sahip sınıf öğretmeni adayları yetiştirmektir.

Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak yürütülmektedir. Programdaki kuramsal dersler teknoloji destekli ortamlarda verilmektedir. Uygulamalı dersler ise, Eğitim Fakültesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Uygulama İlkokulları işbirliği ile Uygulama Öğretim Elemanı ve Uygulama Öğretmeni gözetiminde 7. ve 8. yarıyıllarda gerçekleştirilmektedir.

Sınıf Öğretmenliği lisans programından mezun olanlar sınıf öğretmeni ünvanı alır ve ilkokullarda sınıf öğretmeni olarak görev yaparlar.

 

Anabilim Dalı Başkanı

Prof. Dr. Erol KARAKIRIK